Viharsziget Hadművelet

Kezdőlap Fórumok Kampányok Viharsziget Hadművelet

Ennek a témakörnek tartalma 5 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  merAce 9 hónapja, 1 hét telt el.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7046

  Sol

  A történet:

  Malden egy eldugott, vidékies, de legfőképpen biztonságos és békés szigete a Földközi tengernek. A múlt század nagy világégései éppúgy alig érintették, mint az elmúlt évezredek háborúinak többsége. A többi görög szigettel ellentétben a turisták felé sem nyitott, mivel a lakói meglehetősen maguknak valók, nem kedvelik az idegeneket. Mélyen keresztény vallásúak, a mindennapjaikat átitatja az Isten tisztelete és tanításai.

  A központi Görög kormányzat, ezt a békés fellegvárat ajánlotta fel az Amerikai hadigépezetnek a Földközi tengeri oktatóközpontjának létesítéséhez. A komplexum munkát teremtett és megkezdődött a fejlett nyugati cikkek beáramlása a szigetre, az itt élő fiatalság örömére. A keresztes lovagokként tetszelgő amerikaiak hamarosan megtalálták a közös szót a helyi lakosokkal, akik az építkezés végére megnyíltak, és jó barátként viszonyultak az érkezőkhöz a közös vallás szeretete miatt.

  Néhány napja megérkezett az első tisztekből álló osztályt, akiknek az elkövetkezendő hetekben a Földközi tengeri térség speciális hadászati eljárásait fogják oktatni. Van köztük, orvos, mesterlövész minden terület saját kiválósága, akik majd tovább adhatják az itt tanultakat.

  Alig foglalták el a szállásaikat, amikor rettenetes vihar kerekedett a régióban. Órák alatt hurrikánná erősödött. A szeszélyes, Eleonorának elkeresztelt, tomboló vihar minden létező légi és vízi közlekedést megszüntetett a többi sziget között. A vihar egyre közelebb ér Malden szigetéhez is, ahol csatlakozva a többiekhez, éppen szüntetik be a kompok és helikopterek repülési engedélyét, amikor is…

  Many are born, but a few are made.

  #7047

  Sol

  1. rész – Kavics hull az álló vízbe…

  Uraim!

  Az imént beszéltem Alexandros Maxos Polgármester Úrral. A helyi megbízott rendőrt és helyettesét eltűntnek nyilvánította, mert nem jelentek meg a szokásos délutáni kávéjukat meginni a helyi kocsmába, és nem tudja őket elérni telefonon. Helyi lakosok bejelentése alapján indultak útnak az északi elhagyatott katonai támaszpont irányába, mivel ott fegyveres sötét alakokat véltek felfedezni a helyi öregasszonyok.

  Ilyen a mi formánk uraim. A helyi alkoholista rendőr nem dobja be a napi felesét, mert elment airsoftos tinédzserekre vadászni és máris riadóztatják a tengerészgyalogságot. Egy 100-as felteszek rá, hogy ebben az istenverte időjárásba lecsúszott az útról és autómentőre van szüksége, nem ránk. De mivel a kiképzőtábort ingyenesen bocsájtották a részünkre, a főparancsnokság “a tanteremben tanultak gyakorlati alkalmazása” címszóval utasított, hogy küldjünk ki egy járőrt.

  Ha már így alakult, készüljenek fel rendesen, vigyenek magukkal mindent, amire szükségük lehet és annyi fegyvert, hogy csorogjon a nyála a két spártai sarjnak, amikor az amerikai hadigépezet feltűnik a látóhatáron.

  Many are born, but a few are made.

  #7108

  Sol

  Első részben történtek Viharsziget Hadművelet – Kavics hull az álló vízbe

  Many are born, but a few are made.

  #7109

  Sol

  A bőrig átázott járőr egység csapzottan érkezett vissza a kiképző központba, ahol már nagy volt a készülődés. Az arcán lövéstől felhorzsolódott tengerész első útja a konyhába vezetett lehajtani egy hideg sört, amíg a többiek váltás ruha után néztek. Alig telt el 10 perc és már úton volt a teljes tábor a tengerpart irányába, ahol a hajókat látták.

  Mire azonban odaértek nem találtak semmit, kivéve a puha sárban hagyott nyomokat, amelyekről semmi konkrétat nem tudtak megállapítani csak annyit, hogy kerekes járművek hagyhatták, megszámlálhatatlan gyalogos volt jelen, és talán ládákat húztak át a puha talajon. A két seriffnek sem lelték semmi nyomát.

  Menet közben jelentést tettek a főparancsnokság felé is, ahonnan azonnal elrendelték a legközelebb hajózó, WASP osztályú, USS Redskin helikopterhorozónak, hogy közelítse meg a szigetet és nyújtson támogatást a helyben állomásozóknak. Sajnos a tomboló Eleonora, még napokig lehetetlenné teszi a sziget bármiféle megközelítését. Megküldték továbbá a talált arab nyelvű emailt is fordításra.

  Felhívták a Polgármestert is, hogy tudassák vele a fejleményeket. Elszorult a szíve, amikor meghallotta, hogy csak a seriffsapkákat találta meg az alakulat és a rengeteg vért. Ugyanakkor tartotta benne a lelket, hogy egyértelmű bizonyítékot sem talált senki a rettenetes végkifejletről sem.

  Teljes mértékkel sokkolta ugyanakkor a hír, hogy felfegyverzett afrikaiak lepték el a szigetet. Semmi kézzel fogható magyarázatot nem tudott adni, hogy mi céljuk lehet itt ezen a békés kis vallásos szigeten. A rengeteg roncs kérdésére annyit mondott, hogy néhány évtizede működött itt egy görög katonai kiképző program titokban, de már réges-régen beszüntették az aktivitást, és minden anyagot átadtak a NATO-nak. Az alpolgármester Elekios Nikos volt az eltakarítás felelőse. Megpróbálta konferencia hívásba kapcsolni, de nem vette fel a telefont.

  Ez már sok volt Maxos Polgármester úrnak, a hatvanas éveiben járó, őszes úriembernek, aki egész életet a szigeten élte le, a sziget lakóit szolgálva kezdetben tűzoltóként. Később egyre feljebb küzdötte magát a politika ranglétráján, ahol az elmúlt 20 évben a polgármesteri pozíciót töltötte be. Jó barátságot ápol szinte mindenkivel olyannyira, hogy névről ismeri még az utolsó faluban is a helyi ABC eladóját.

  Könnyeivel küszködve, felhatalmazta Desmond századost, az amerikai kiképzési központ vezetőjét, hogy tegyen belátása szerint, segítsen neki megvédeni szeretett szigetét az ismeretlen fenyegetéstől. Desmond, hogy megnyugtassa és támogatásáról biztosítsa a már most megtört Maxost, a lehetőségért cserébe, hogy szabad kezet kapott, a bázis felé hazatérő konvoj egyik járművét, az alpolgármester házához küldte, amíg a többiek leltárba veszik a rendelkezésre álló hadi felszerelést a kiképző központban…

  Many are born, but a few are made.

  #7113

  Sol

  2. rész – Ki lakik a domb oldalon?

  “Alpha 2-1, itt Desmond százados. Az imént többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült elérnünk Elekios Nikos alpolgármester urat. 2-1 új feladatot kapnak!

  Válljanak ki a konvoljból, és hajtsanak a 046073-as koordinátára, az alpolgármester házához, vegyék fel Elekios Nikos alpolgármestert és családját, és juttassák el őket biztonságban a bázisunkra. Tudomásunk szerint a felesége éppen a görögországi First Ladynél vendégeskedik a kontinensen, de a két fia otthon van. A polgármester küldött egy képet Nikosról, amit továbbítok a mobiljukra.

  Közben én a többi rajjal visszatérek a bázisra és teljes körű leltárt végzünk.

  Nem tudjuk kikkel állunk szemben, de magunkra vagyunk utalva, amíg a vihar tombol. Vigyázzanak magukra fiúk! Desmond kiszáll.”

  Many are born, but a few are made.

  #7216

  Uram!

  Mellékelten csatolom az akció alatt készített képeket.
  1. Első helyszín
  Az első összecsapás helyszíne. Itt találtuk a papírdobozt a lemezbódéban.

  2. Második helyszín
  Az alpolgármester háza. Itt találtuk a melléképületben a holttesteket.
  Holttestek

  Főépület
  Pénz 1
  Pénz 2

  Térképek
  Térkép 1
  Térkép 2

  Főépület mögötti kis tároló
  Dobozok

  Az, hogy az alpolgármester eltűnt és hogy rengeteg pénz továbbá térképek voltak Altisról, Stratisról és Maldenről a szobában arra enged következtetni, hogy nem szarral gurigáznak, valami nagy dobásra készülnek, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték.

  A vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van egy belőle.
  Szolgálj, hogy vezethess!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.