Miután megvásároltad az ArmA3 játékot, és meguntad az egyedüli harcot, felmerülhet benned a kérdés: vajon csak engem érdekel a játék komolyan művelve, magas szinten, reálisan? Nem! Van egy közösség, mely szívesen várja új tagok jelentkezését. Az alábbi néhány sorban olvashatod a jelentkezés és bekerülés menetét a Magyar ARMA Realsim Közösségbe (M.A.R.K.).

A Magyar Arma Realsim Közösség egy baráti társaság, amit az Arma 3 hozott össze, de közel sem az tartja egyben. Az alakulatot olyan emberek alkotják, akiknek a gondolkodásmódja hasonló, elveik és értékrendjük megegyezik. A közösség több mint egy Arma 3-mal játszó csapat, és többet is vár el tagjaitól. Olyan embereket keresünk, akik aktivitásukkal, munkájukkal öregbíteni tudják a M.A.R.K. hírnevét, de legfőképpen hozzáadnak az alakulat által képviselt értékekhez, mind játékon belül, mind azon kívül.

Amennyiben a honlapunk, videóink, és a fórumunkon olvasottak felkeltették az érdeklődésed, akkor az alábbi linken található jelentkezési lapot kitöltve (link) keress meg minket TeamSpeak (program) szerverünkön (link)! Itt egy kötetlen beszélgetés keretében bővebb képet kaphatsz az alakulat szellemiségéről, játékstílusáról és a közös játék lehetőségeiről, kötelezettségeiről, megismertetünk a szabályzatunkkal (Szabályzat link) és kézikönyvünkkel (Kéziköny link). Amennyiben kedvet kapsz a rendszeres, kitartó és lelkiismeretes munkához, megteheted a közös játékhoz szükséges lépéseket (link). Részletes útbaigazítást fogsz kapni a folyamat minden egyes eleménél, és ha ezen felül is kérdésed merülne fel, bármikor fordulhatsz akármelyik tagunkhoz segítségért. A kiképzésed megkezdéséhez előfeltétel, hogy regisztrálj a honlapunkra ugyanazzal a névvel, melyet a TeamSpeak csatornán, Steam-en és a játékon belül is használsz.

Amennyiben ezen túljutottál, akkor máris újonccá váltál (gyalogos 1. szint). Megkezdődik a kiképzésed, mely minimum 2 hónapig fog tartani. Az első héten részt kell venned egy nagyjából 5 órás alapkiképzésen, ahol közelebbről is megismertetünk téged az Arma 3 világával, és az alakulat játékon belüli alapszabályaival. A visszamaradó időben elvárjuk részvételed a rendszeres kiképzéseinken (kedd, péntek), ahol lehetőséged nyílik elsajátítani olyan alapvető készségeket, mint a raj- és osztagszintű mozgás, épületharcászat és minden egyéb tudás, amelyet készségszinten kell birtokolnod, ha közénk akarsz tartozni. A csapatunk nagy hangsúlyt fektet a gyakorlásra. Ebből kifolyólag a kiképzéseken együtt gyakorol az alakulat összes tagja és újonca. Nem várjuk el, hogy az első pillanattól kezdődően azt a szintet hozd, amit egy tag, de így a megfelelő mentalitással rendelkező tagjelölt számára ez egy újabb lehetőség a gyorsabb fejlődésre.

Játékon már az alapkiképzésed befejezése utáni első napon is részt vehetsz, de a két hónapos periódus alatt csak a USMC, azaz reguláris hadsereg szereposztású játékokra jelentkezhetsz, azokra is csak mint gránátos és könnyűgéppuskás (LMG).

A két hónap alatt kettő alkalommal fogsz kapni egy minden részletet érintő értékelést magadról, melyen számba vesszük a hozzáállásod, befektetett munkádat és energiádat, valamint az alakultnál eltöltött idő alatt mutatott fejlődésedet. Számunkra egyaránt fontos az emberi mivoltod és a játékban nyújtott teljesítményed. Emellett minden játék és kiképzés után értékeléssel egybekötött megbeszélést tartanak a résztvevők, mindenkinek megadva a szót, legyen az tag vagy újonc.

Amennyiben a két hónapos időszak alatt bármikor aktivitásod hiányát tapasztaljuk, továbbá ha a képzések és a játékok több mint feléről hiányzol, úgy megköszönjük, hogy itt voltál, és elválnak útjaink. Természetesen, magánéleti probléma esetén – feltéve, hogy kimaradásod előre jelzed a megfelelő felületen – lehetőséget adunk neked a kiképzésed folytatására, újrakezdésére.

A két hónap letelte után amennyiben az alakulat tagja úgy ítélik meg, akkor képzést kaphatsz (gyalogos 2. szint) min szanitéc, osztag operátor és osztag rádiós, ezen felül pedig elsajátíthatod az AT-s és utász szerepkört is. Ha jobban érdekelnek a légi vagy földi járművek, úgy kérheted a járműves képzéseket is (jármű 2. szint).

Minimum 6 hónap letelte után amennyiben az alakulat tagjai úgy ítélik meg, hogy alkalmas vagy MARSOC operátornak, akkor a kiképzésed egy magasabb szintre léphet. Itt már nem szabunk meg időkorlátot, a néhány hónaptól kezdve, ez a periódus eltarthat akár több mint egy évig is. Ekkor egy újabb elbeszélgetést követően már részt vehetsz MARSOC (Marine Corps Forces Special Operations Command – Tengerészgyalogos Haderő Speciális Műveleti Parancsnoksága) szereposztású játékokon is feltéve, hogy elvégezted hozzá a szükséges képzéseket is, ahol kis létszámmal, de képzettebb játékosokkal dolgozunk együtt. Ebben a fázisban tehát olyan speciális képzésekkel készítünk fel, mint például felderítő, ejtőernyős, búvár, stb. és szintén ekkortól lesz lehetőséged belekóstolni és megtanulni a játékmesteri oldalt is.

Minimum egy év után az eltelt időszak alatt nyújtott teljesítményed alapján válik el, hogy megkapod-e a M.A.R.K. tagságot.

Amennyiben a M.A.R.K. alakulat egybehangzó véleménye az, hogy kemény munkáddal és szellemiségeddel kiérdemelted a tagságot, úgy felkínáljuk a lehetőséget, hogy bekerülhess a legbelső köreinkbe, hogy teljes jogú taggá válhass. Kitartásoddal és megszerzett tudásoddal tovább dolgozhatsz a közösség építésén azokkal az emberekkel, akik ha tudnak, a játékbeli dolgokon túl, karon ragadnak és végigsegítenek, bármi is legyen a probléma a való életben.

Képzési szintek

Követelmény

Lehetőség, poszt

  • 5 órás alapképzés
Újonc (1. szint)

Gránátos, LMG USMC játékokon

Az előző követelmény szint plusz:

  • minimum 2 hónap eltöltött idő az alakulatnál
  • 50% részvétel képzésen, játékokon
Újonc (2. szint)

Tanulhatod a Szanitéc, az Osztag operátor, az Osztag rádiós, AT és Utász posztot

Helikopterezést, Földi járművezést

Az előző követelmény szint plusz:

  • minimum 6 hónap eltöltött idő az alakulatnál
  • megfelelő véna
  • M.A.R.K. hozzájárulása
  • legalább AT és utász képzés
Újonc (2. szint)

MARSOC képzések

Játékmesteri képzések

Az előző követelmény szint plusz:

  • minimum 12 hónap eltöltött idő az alakulatnál
  • Teljes tagság hozzájárulása
M.A.R.K. Tagság

Parancsnoki posztok

 

Üdvözlettel a Magyar Arma Realsim Közösség.