Jelentkezés-bekerülés menete

Miután megvásároltad az Arma 3 játékot, és meguntad egyedül a harcot, felmerülhet benned a kérdés: vajon csak engem érdekel a játék komolyan művelve, magas szinten, reálisan? A válasz: Nem!

Ha a fenti jellemzők megegyeznek az általad átélni kívánt élményekkel egy játékban, és ezért képes és hajlandó is vagy tenni, hétről-hétre órákon át készülni, gyakorolni, tanulni akkor megtaláltad a közösséget, amely vár téged az év bármely napján!

Az alábbi néhány sorban olvashatod a jelentkezés és bekerülés menetét hozzánk.

A Magyar Arma Realsim Közösség (M.A.R.K.) egy baráti társaság, amit az Arma 3 hozott össze, de közel sem az tartja egyben. Az alakulatot olyan emberek alkotják, akiknek a gondolkodásmódja hasonló, elveik és értékrendjük megegyezik. A közösség több mint egy Arma 3-al játszó csapat, és többet is vár el tagjaitól. Olyan embereket keresünk, akik aktivitásukkal, munkájukkal öregbíteni akarják a M.A.R.K.-ot, de legfőképpen hozzáadnak az alakulat által képviselt értékekhez, mind játékon belül, mind azon kívül.

Alapfeltételek a csatlakozáshoz:

 • Minimum betöltött 18. életév
 • Csak M.A.R.K. csapat tagságod lehet, más Arma 3 közösséghez nem tartozhatsz
 • Rövid, érthető, normális és mindenhol azonos módon használt becenév
  • TS3
  • Steam
  • Discord
  • játék
 • Önképzésre való hajlandóság, kitartás, tanulni vágyás

Soha ne feledd, bár keressük az új embereket, de Te jössz hozzánk, így vagy elfogadod az itteni szabályokat, rendet, rendszert vagy ne is olvass tovább. Nem mi kerestünk meg Téged és senki nem kényszerít, hogy megpróbálj közénk állni. Egyik alapelvünk:

Ha te nem akarod, mi biztosan nem!

Nem célunk képezni senkit. Nem ez a munkánk, ez számunkra is a szórakozásról szól. Amennyiben azonban látjuk rajtad, hogy azon vagy a szabadidődben, hogy fejlődj, képességeidhez mérten előre lépj, ebben az esetben minden szükséges segítséget meg fogsz kapni! Sokévnyi tapasztalat van mögöttünk, amelyet az azt kiérdemlőkkel szívesen megosztunk.

Csak azokból az emberekből lesz képzett játékos, igazi csapattag, és reméljük egyszer barát, aki maga akarja a fejlődést önmagának és a közösségének, és ezért mindent megtesz, amit lehetősége, tudása enged.

Ha ezt a felfogást megértetted és magadénak is vallod, ráadásul tetszik az is, amit mi „játék” néven művelünk, ráadásul úgy érzed közénk szeretnél tartozni, keress meg minket TeamSpeak (program) szerverünkön (link)!

Itt egy elbeszélgetés keretében bővebben elmondjuk, hogy zajlik nálunk az élet, milyen lehetőségeid, kötelezettségeid vannak, mindamellett igyekszünk rólad is a lehető legtöbbet megtudni. Célja ennek az eseménynek, hogy jobban megismerjük egymást, hogy eldönthessük nekivágunk-e a közös útnak.

Az első segítségeket és feladatokat is itt kapod meg. Az alapképzést tartalmazó kézikönyvből önállóan kell felkészülni, megtenni az első lépéseket, így máris kipróbálhatod a kitartásodat, elszántságodat. Persze nem biztos, hogy elsőre minden sikerülni fog, de ha megvan benned a kellő kitartás, mi ott leszünk, és segítünk ha kell. Ne feledd azonban, itt mindenért meg kell dolgoznod, semmi nincs ingyen, “Ha te nem akarod, mi biztosan nem!”

Ha eddig eljutottál a szövegben, valószínűleg már rájöttél: Bekerülni nehéz, de kikerülni nagyon is könnyű! Évente alig néhány fő bizonyul méltónak arra, hogy hosszabb ideig a társaság tagja legyen. Nagyon nagy a lemorzsolódás, de minket ez nem riaszt, sőt! Ez bizonyítja, hogy ehhez is kitartás kell, mint mindenhez az életben, amiben sikeres akar lenni valaki. Itt is csak a kitartó, szívós emberekre van szükség.

Ha önállóan túljutottál a kézikönyv első fejezetén (alapkiképzési szakasz), várjuk ismét a jelentkezésed. Ekkor közösen is át fogjuk venni a lényeges pontokat, hogy ne maradjon semmi fekete folt, és minden tökéletesen meg legyen alapozva, valamint természetesen a kérdéseidre is készséggel válaszolunk.

Amennyiben ezen az akadályon átlendültél, akkor máris újonccá váltál (1. szint). Megkezdődik a kiképzésed első szakasza, mely minimum 2 hónapig fog tartani.

Célunk hogy minél hamarabb megtalálják az emberek, hogy miben lelik kedvüket, és azt az egy-két tudást tökélyre fejlesszék. Az Arma olyan sok lehetőséget kínál, amit most, ma, talán még elképzelni sem tudsz, lehetetlenség, hogy mindig mindenben naprakész legyél. Specialistákat nevelünk.

Ez több mint egy játék, ez egy szórakozás nekünk, amit mi az igényeinknek megfelelően alakítottunk ki, és formáljuk minden nap! Rosszul gondolkodsz, ha úgy éled meg a bevetést, hogy nem gond ha lelőnek, hiszen ez egy játék, hisz mit veszíthetek? Mindent! Ugyanakkor persze semmit, mert ez egy játék végső soron. Ha ezt érted, jó helyen jársz, mert tudod, hogy a bajtársad, barátod idejét nem raboltad feleslegesen, hiszen tudod, hogy ő pont azért fog dolgozni képzésről- képzésre, játékról-játékra, hogy mindenki megtalálja az élvezetet ebben a kikapcsolódásban.

Heti rendszerességgel (szerda) gyakorlunk, amelyen elvárjuk a részvételedet. Itt lehetőséged nyílik elsajátítani alapvető készségeket, megtapasztalni dolgokat, azaz olyan tudást gyűjteni, amelyet idővel készségszinten kell birtokolnod.

A csapatunk nagy hangsúlyt fektet a gyakorlásra. Ebből kifolyólag a kiképzéseken együtt gyakorol az alakulat összes tagja és újonca. Nem várjuk el, hogy az első pillanattól kezdődően azt a szintet hozd, amit egy rutinosabb játékos, de elvárjuk, hogy odafigyelj és akarj tanulni.

A 2 hónap alatt tehát elsajátítod az alapképességekhez szükséges anyagokat.

Természetesen a 2 hónap alatt is részt vehetsz játékokon, de csak megkötésekkel képességed/képzettségednek megfelelően. Részleteit az elbeszélgetésen elmondjuk.

Amennyiben a két hónapos időszak alatt bármikor aktivitásod hiányát tapasztaljuk, továbbá ha a gyakorlások és a játékok több mint feléről hiányzol, úgy megköszönjük, hogy itt voltál, és elválnak útjaink. Természetesen magánéleti probléma esetén – feltéve, hogy kimaradásod előre jelzed a megfelelő felületen – lehetőséget adunk neked a kiképzésed folytatására, újrakezdésére egy későbbi időpontban.

A minimum két hónap letelte és a sikeres vizsgatétel után képzett újonccá lépsz elő (2. szint). Amennyiben az alakulat tagjai úgy ítélik meg, akkor képzést kaphatsz speciálisabb területekről pl. utász, helikopter pilóta, szanitéc, AT-s , vízi jártasság II. vagy ejtőernyőzés II, stb…

Emlékezz, specialistákat képzünk, azaz nem minden képzést kell elsajátítani!

Ez nem verseny! Csak annyit vállalj, amivel elbírsz, de amit választasz, abban arra törekedj, hogy a maximális tudás birtokában légy, és ezzel a tudással szolgáld társaid és a művelet sikerét.

Elvárjuk mindenkitől, hogy tenni akarásból, szorgalomból, kitartásból, profizmusból az utána jövőknek példaképpé váljon. Soha nem feledje milyen példával jártak előtte, mint a segítőkészség, mint a nevelés, de ha kell a szigor terén.

Mind ezután már csak egy megtiszteltetés érhet, ami nem más, mint hogy az alakulat is a tagjaiként szeretne köszönteni. Ehhez minimum egy év szükséges és nem azt nézzük, hogy te vagy az új John Rambo.

Amennyiben a M.A.R.K. alakulat egybehangzó véleménye az, hogy kemény munkáddal és szellemiségeddel kiérdemelted a tagságot, úgy felkínáljuk a lehetőséget, hogy bekerülhess a legbelső köreinkbe, hogy teljes jogú taggá válhass. Kitartásoddal és megszerzett tudásoddal tovább dolgozhatsz a közösség építésén azokkal az emberekkel, akik ha tudnak, a játékon belüli dolgokon túl, karon ragadnak és végigsegítenek, bármi is legyen a probléma a való életben.

Összefoglalásként, tehát

Követelmény Lehetőség, poszt
 • Juss el a kézikönyvben önállóan az alapképzési segédlet rész végére
 • Alapképzési segédlet anyagának átbeszélése,
  beállítások ellenőrzése egy kiképzővel (~3-4 óra)
 • Újonc (1. szint)

Az előző követelmény szint plusz:

 • minimum 2 hónap eltöltött idő az alakulatnál
 • 50%-os részvétel képzésen, játékokon
 • alap tudás elsajátítása
 • Újonc (2. szint))
 • Tanulhatod a speciális képességeket és az alapképzés emelt szintjeit.

Az előző követelmény szint plusz:

 • minimum 12 hónap eltöltött idő az alakulatnál
 • Teljes tagság hozzájárulása
 • M.A.R.K. Tagság
 • Parancsnoki posztok

Amennyiben az itt olvasottak, azaz a hozzáállásunk felkeltette az érdeklődésed, akkor az alábbi elérhetőségeken tudod elindítani a csatlakozásodat, hogy megbeszéljük a továbbiakat:

Üdvözlettel,

Magyar Arma Realsim Közösség.