Az Eden 3D szerkesztő

armaheader

A közelgő ARMA 3 Eden frissítés egyik legnagyobb újítása az Eden 3D szerkesztő. Elkészíteni a saját kampányod sosem volt még ilyen egyszerű! Lássuk a szerkesztő 10 kiemelkedő újdonságát!

3D Interakciók

A legfontosabb újdonság, hogy immár 3D-s környezetben szerkesztheted a saját küldetésed. Ez sokkal könnyebbé teszi az egyes tárgyak elhelyezését, és folyamatosan figyelemmel kísérheted, hogyan is fog játék közben kinézni az adott helyszín. Amennyiben mégis inkább a jól megszokott 2D szerkesztőt használnád, arra is van lehetőség! Ez a mód is jól jöhet néha, például az útvonalak kijelölésénél. A döntés a Tiéd!

Visszafelé kompatibilitás

Vajon mi lesz azzal a több ezer küldetéssel, amiket eddig a 2D szerkesztővel jöttek létre? Örömmel tudatjuk, hogy ezek a küldetések is teljesen kompatibilisek az új szerkesztővel. Betöltheted őket, és tovább finomíthatod a 3D-s eszközök segítségével.

Visszalépés / előrelépés

Ez a „kis” kiegészítés hatalmas előrelépést fog jelenteni a használatot illetően. Technikai okok miatt eddig nem tudták implementálni a szerkesztőbe a legutóbbi parancsok visszavonását. Akármilyen érdekesen is hangozzék ez 2016-ban, de végre ez a parancs is a rendelkezésetekre áll. A történet panelon visszaléphettek a régebbi parancsokig!

Keresés, és szűrés

A hivatalos „gyári”, és a mod közösség által létrehozott hatalmas mennyiségű tárgy között ember legyen a talpán, aki könnyedén megtalálja az általa letenni kívánt darabot. Az új szerkesztőben már erre is van megoldás, a keresés panelon szűrheted ki az általad kívánt objektumot.

Rétegek és személy csoportosítás

Ha már kezeltél valamilyen képszerkesztő programot, akkor már jó ismerősként fogod köszönteni ezt az új eszközt. Létrehozhatsz csoportokat személyekből, és egy csoportként kezelheted őket!

Arzenál

Az arzenál segítségével eddig elkészítheted a saját felszerelésed, amennyiben jól be van állítva, a modok által berakott tárgyakat is kezelhetted vele. Eddig csak a főmenüben érhetted el, de most már integrálásra került az Eden szerkesztőbe! Sosem volt még ilyen egyszerű az egyes személyek felszerelését összeállítani!

Jármű személyzet

Az eredeti szerkesztőben a járművek személyzetének felszerelését, és az egyes emberek beosztását csak szkriptek segítségével lehetett beállítani. Az új szerkesztő intuitív felületének köszönhetően már ezt is egyszerűen beállíthatod a küldetésnek megfelelően.

Küldetés beállítás

Egy izgalmas küldetés fontos összetevője a történet bemutatása, és annak tálalása. Ez magában foglalja a címet, a kerettörténet bemutatását, az eligazítást, és a küldetés utáni jelentést. Ezek az összetevők a küldetést leíró szöveges fájlban vannak mentve, olyan paraméterekkel együtt, mint például a feléledési idő. Eddig ezeket a szerkesztőn kívül, szövegszerkesztővel kellett módosítani. Az új szerkesztőben már ezt is könnyen és gyorsan módosíthatod, mindent egy helyen!

Steam Workshop

Az arma 3 Beta verziója óta az elkészült küldetéseket a Steam Workshopön keresztül oszthattad meg bárkivel. Jelenleg több mint 17.000 missziót érhetsz el itt, és ezután sem lesz másképpen! Az új szerkesztőnek köszönhetően még több remek misszió vár majd rád, ezután is ingyen, egy gombnyomásnyira!

Moddingolhatóság

Az új szerkesztőt úgy tervezték, hogy teljesen moddolható legyen. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó megváltoztathatja a szerkesztőt plug-inek segítségével. Ezzel teljesen az igényeidnek megfelelőre szabhatod azt.

Az új szerkesztővel megismerkedhetsz a közelgő Eden frissítés alkalmával, ami teljesen ingyenes lesz!

Vélemény, hozzászólás?