Sivatagi Kígyó Hadművelet – Az erőd

2017.10.14.

2017.06.01. – 15:55

A 2. páncélos zászlóalj sikeresen előrenyomult a város északi főútjáig, így megakadályozva a városba jutását a takisztáni csapatoknak. Van még egy feladat, hogy elvágjuk a város kommunikációját Takisztántól. Sikeresen lokalizáltuk azt a parancsoki állást, amely a távközlésért felelős.

Várostól északkeletre lévő birtokon az ellenség egy hírszerzési központot állított fel egy nagy hatótávú adóval. A központ (továbbiakban Erőd) feladata az amerikai erők megfigyelése és a takisztáni erősítés bevezénylése Zargabad régióba. A birtokon komolyan megerősítették és a takisztáni speciális alakulat (TSA) védi, akikkel már korábban is megütköztek erőink a parancsnoki központok bevételekor.

Csapataink megvetették a lábukat a város keleti részén és ezzel esélyt adva, hogy kelet felől egy támadással felszámoljuk ezt a parancsoki központot is.

Összegezve nyugatról a páncélosok feltartják a beérkező ellenséget, míg keletről a gyalogság vágja el a telefonzsinórt. Az erőd a háború előtt egy múzeum volt, amelyben értékes műtárgyat állítottak ki , ezért megsemmisítése tilos.

Az echo szakasz kapta a feladatot, hogy bevegye az Erődöt.

Bővebben…

Vélemény, hozzászólás?