2018-03-31 - 18:30

Kalózöböl Hadművelet

1. rész – A kikötő

Típus: Realsim Kampány
Szabályzat: M.A.R.K. Szabályzat
Szükséges alapismeret: M.A.R.K. Kézikönyv
Szükséges addonok/DLC: COOP / Apex / Teszt (MRH Satelit, M32, door)
Dátum: 2018.03.31.
Helyszín: Tanoa
Felderítés: 18:30
Gyülekező: 19:30
Felszerelvényezés vége: 19:50
Eligazítás: 19:50
Kezdés: 20:00
Vége: A parancsnok által meghatározott időpontban (kb. 23:00)
Jelentkezési határidő: A játék előtti péntek 20:00

Vállalható szerepkörök:

  • Minimum 5 fő USMC MARSOC

Történet:

Bár a tenger most nem háborog, így a hajó sem mozog annyira, de azért picit feszélyezik az embert a szürke falak, a hideg fehér neon, a zúgó klíma. Az elhasználódott és már régen cserére érett légszűrő miatt sós levegő és pára járja át a helyiséget. Fahatású műanyag székek műbőr béléssel, egybeépítve egy pici asztallal, amibe alig bírsz belepréselődni. Valószínűleg iskolás gyerekekre tervezték, de aki kitalálta az biztos, hogy öltönyben ült bele, nem taktikai mellényben és M85-ös ruhában, nem beszélve a fegyvertartóról… Hova a fenébe támasztod úgy, hogy ne boruljon el. Ha küldetésen eldobod nem baj, az benne van, de ha itt törik le az irányzék akkor azt levonják. Ráadásul mennyit… na mindegy biztos csak az előző küldetés miatt, vagy a család hiánya, egy kis kialvatlanság esetleg. De lehet szimplán csak a bezártság. Mindenesetre a tököd tele van már ezzel az egésszel. Kint nem gond MRE-n élni vagy a mosdatlanság, az állandó életveszély. De itt más a helyzet. Itt nem te irányítasz. Amúgy is szar hajón utazni. Fásult tengerészek mindenfelé. Kis kabinok, szűk folyosók. Menni kellene már valami bevetésre, ott van hely és csend. Balra nézve a halk zümmögés nyújt némi vigaszt. Kávégép, joghurt és csoki automata, mellettük egy italautomata. Itt nem spórolnak vele, a különleges egységek tagjai és nyilván a parancsnokok ezekből legalább korlátlanul fogyaszthatnak. És! Ebben az eligazító helyiségben van benne Miller is. Pedig a szabályzat és az alkohol ugye…

Ahogy körbe nézel a társaidon, van aki elég rendesen élt a lehetőséggel, Mars és Snicker’s hegyek, egy-egy sör kóla kávé (senki nem tudja, hogy mikor és hová, de biztos, hogy hamarosan menni kell, jó egykét plusz dolog a hátizsákba…)

A dohányzási tilalom itt nem érvényes, látni a két belépő alakon is. Groteszk látványt nyújt a tengernagy tekintélyt parancsoló, markáns arcvonásait kiemelő, makulátlan tiszti öltönyében (kitüntetéseit már számolni sem lehetne…), mellette az egy fejjel alacsonyabb, hosszanti csíkos golf pólós, rövidnadrágos, zokni-szandál kombós vörhenyes képű vörös hajú 30as körüli ürge, egy banán méretű kubai szivarral a szájában. A lendület, melyet a székből felpattanásra és tisztelgésre akartál adni, megtörik a tengernagy intésére, helyette átrakódik a fegyveredre, amely kis híján a földre borulva végzi, de hála a reflexeidnek nem kell irányzékot fizetned.

“Uraim! -hangzik a mély, kissé fáradt hang a tengernagytól- Örülök, hogy egyben vannak, remélem kipihenték magukat, ugyanis új kihívások elé nézünk. Nem is húzom az időt. Bemutatom önöknek Mr. Smith-t, Amerika kedvenc hárombetűs ügynökségétől, aki ismerteti önökkel a feladatot.”

Mr. Smith szarik a protokollra és az etikettre, egyből kezdi a mondandóját a táblához lépve, amire a kivetítő egy szigetet és egy ember fotóját vetíti, megannyi más infóval együtt…

“Nem tudom, hogy hallottak-e már egy bizonyos Fadil Qahhar Muhaimin nevű fegyverkereskedő-csempészről. Nekünk volt szerencsénk Afganisztánban támogatni az oroszok ellen, de valamiért oldalt váltott, majd az Iszlám Állam megjelentével elég rendesen kezdte őket támogatni fegyverekkel járművekkel és minden olyan áruval amiért hajlandók fizetni. Nem Iszlám Állam tag, viszont úgy kezelik, mint a legfelsőbb tanács tagját, ugyanis már szinte csak ő maradt, aki mindent be tud szerezni nekik. Egy kis Csendes-óceáni szigeten, Tanoán látta egy forrásunk felbukkanni a napokban. Pontos helyét nem sikerült beazonosítani, de azt igen, hogy hol ért partot. Az emberei ott vannak egy kikötőben és a környező falvakban. Sajnos eléggé jelentős létszámban. Az önök feladata hogy odamenjenek, információt gyűjtsenek Fadil tartózkodási helyéről és megtudják, hogy miért van ott. Hiába gyönyörű a sziget nem valószínű, hogy nyaral… Ha megtalálták az emberünket, akkor vagy foglyul ejtik és hazahozzák, vagy kiiktatják. Az önök döntése, bár én bilincset nem vinnék… A tanoai kormány nem túlságosan örül a jelenlétünknek, de beleegyezett az akcióba.

Három kérése volt:

  • Civil áldozatok nélkül.  
  • Minimális katonai erővel (mert nem akarják, hogy kiderüljön az, hogy ők nem bírnának el velük – fűzi hozzá a tengernagy)
  • Külön a harmadik, nem hivatalos kérés, hogy ne maradjon ellenséges erő Tanoán

Egy SeaHawk indul önökkel nemsokára, a parton egy FOB-ot létesít ezekben a pillanatokban a gyorsreagálású hadtest. Ott minden szükséges felszerelést megtalálnak. Véletlenül van egy műholdunk is a terület közelében, a partról át vehetik az irányítást fölötte. Éjszaka lesz mire odaérnek, talán ez egy kicsit a segítségükre lesz. Sok szerencsét uraim, visszavárjuk magukat.”

Még mielőtt az első kérdést feltetted volna, a manus kiviharzik a teremből. A tengernagy felétek fordul:

“Uraim! Ha nincs kérdésük, a fedélzeten várja magukat a helikopter. Szerelkezzenek föl és induljanak. Ha valami kimarad majd a parton megkapják. Vigyázzanak magukra.”

Egy tisztelgés és a tengernagy is kiviharzik. Szerelkezzünk föl? Minden itt van rajtam, meg a hátizsákomban a pad mögött. Ahogy a többieknek is. Csörömpölés nyikorgás ahogy mindenki feltápászkodik, majd elindultok a folyosóra. Az eligazítóterem mellett pár méterre van egy zárt lift, ezzel mentek fel egész a felső szintig. Onnan pár lépcső és egy ajtó, miután elétek tárul a hatalmas anyahajó felső szintje.

Érdekes látvány, folyamatos mozgolódás, emberek tankolnak, lőszereket, rakétákat bombákat pakolnak. Pár méterre tőletek áll a gépetek forgó rotorokkal. A karakteres szó illik rá. Navy blue színe, a plusz radarfejek, a sonobuoy zárt konténere eléggé összetéveszthetetlenné teszi. Már várnak rátok. A személyzet épp most száll be elfoglalva a két első géppuska állást, a pilóta a gép elejének támaszkodva figyeli az eseményeket, a másodpilóta már a gépben ül, A pilóta üdvözöl és betessékel be a nagymadárba. Mire bekötöd magad már meg is mozdul a masina. Nagy lomha madárnak tűnik, de nemhiába hívják Hawk-nak. Akár 8métert is tud másodpercenként emelkedni, ami azért elég tisztességes adat. A pilóta ha ezt nem is használja ki, de a végsebességét azt igen. 270 km/h-val bő két óra múlva megérkeztek. Addig egy kis alvás és pihenés. Amennyire lehet ilyenkor….

A pilóta éles hangja kelt fel:  “Két perc az érkezésig!”

Mire kinyitod a szemed az utazófény elaludt, helyette alig látható vörös fény borítja a gép belsejét. Kis szemtörölgetés, egy ásítás, nyújtózás, pár korty víz és már hallod a pilóta hangját:  – “Ereszkedünk, még 15 méter!”

Mire kimondja, erős rázkódást érzel, ami után elhangzik a “Kiszállás!” parancs. A gép ajtajának nyílása után forró páradús levegő csap meg, az élénk esőerdő illatával keveredve.

Kint már vár a FOB és néhány ember a beígért ellátmánnyal. A helikopter a gyors felszállást követően már úton is van vissza, ti pedig itt maradtok. Mindenki csendben van, és a parancsnok felé fordul, várva az instrukciókat….

Helyszín: Tanoa

Feladat: Információgyűjtés

Cél: Minden információ, mellék és ajánlott küldetés teljesítése.

Bevetés időpontja: 2018.06.05

A célzóna GPS koordinátája: Titkos, csak érkezés után áll rendelkezésre…

Célba juttatás: Földi járművel

Bevetés szabályai: A civilek és azok ingóságainak védelme, az ellenfél likvidálása

Várható időjárási és látási viszonyok: Éjszaka, kissé esős

Kivonási pont/pontok: A műveleti parancsnok határozza meg

Behívható segítség: Tüzérség, légi utánpótlás

A jelentkezésed visszavonásához keresd a küldetés szervezőjét és a parancsnokodat!

  • mustafa jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Szanitéc (Megj.: )
  • Rommel jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
  • Green22 jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Szanitéc (Megj.: )
  • Kopasz jelentkezett. Vállalt poszt(ok): (Megj.: Ami kell)
  • Atra jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )