2018-05-19 - 19:30

Kalózöböl Hadművelet

2. rész – A találkozó

Típus: Realsim Kampány
Szabályzat: M.A.R.K. Szabályzat
Szükséges alapismeret: M.A.R.K. Kézikönyv
Szükséges addonok/DLC: COOP / Teszt / Apex 
Dátum: 2018.05.19.
Helyszín: Tanoa
Gyülekező: 19:30
Felszerelvényezés vége: 19:45
Eligazítás: 19:45
Kezdés: 20:00
Vége: A parancsnok által meghatározott időpontban (kb. 23:00)
Jelentkezési határidő: A játék előtti péntek 20:00

Vállalható szerepkörök:

Történet:

Fáradtan gurultok be a Land Roverrel a FOB-ra. Visszafelé már az utat is eltévesztettétek, az eső, a harc, a sérülések… Ahogy megérkeztek még a változást sem veszitek észre. Technikusok állnak a FOB-nál, ami közben kibővült kicsit…
Egy rögtönzött leszállónál egy Stallion vesztegel a réten. Néhány ember ládákat pakol ki belőle.
A FOB mellett egy asztalon ásványvizek és kaja van kipakolva. Miután megszabadulsz a felesleges cuccaidtól, odaállsz és eszel-iszol, mint aki napok óta nem tette. Nem vagy egyedül, mindenki ezt csinálja a RajPK kivételével, aki a zsákmányolt tárgyakat adja át az egyik technikusnak. Ezt az idillt töri meg az android berregése.

Egy üzenet a műveleti parancsnoktól:

Uraim!
Gratulálok. Az elsődleges képi és rádióelemzések szerint önök elkapták Fadilt. Megszerezték a csomagot, két telefont és egy tabletet. Mi több a felderítés szerint Halász is újra bejelentkezett, bár ő egy kicsit még sokkhatás alatt van. A tőle kapott infókat kezeljék fenntartással. Az önök után küldött csapat technikusai most fogják átvizsgálni a telefonokat, adattárakat amiket átadott a parancsnokuk. A Seal csapat már beérkezett a hajóra. Az ő információik kielemzése után tartunk egy videokonferenciát Mr. Smith és Kopasz részvételével. Ezután az önök részére bocsájtjuk az elemzés eredményeit, a rajparancsnokuk pedig a tervet és a feladatokat. Addig is pihenjenek.
Oorah!

Mire végeztek az evéssel, a lábaid besüppednek a sárba. Nem csak a mozgás nehéz, hanem az ébrenlét is. Az eső monoton szűnni nem akaró zúgása csak rásegít. Alig éritek el az első kunyhót.

Odabent egy műanyag ládában ruhák vannak vegyesen. Ledobáljátok a felszerelést, kis rendszerezéssel mindenki bepakol maga mellé. A száraz ruha érzése megfizethetetlen. Ebben a melegben a házikó fapadlója mint a legpuhább ágy, úgy hívogat. Pár perc és alszotok, mintha napokon át ébren lettetek volna….

Hatalmas zúgás töri meg a mély álmot.

Egyből felismeritek az emelkedő Stallion hangját. Hatalmas robajjal, a környéket remegtetve indul el, valószínűleg vissza az anyahajóra. A kunyhó csodával határos módon kibírja a hatalmas szelet amit a gép kavart. Nem tudni mennyi idő telhetett el, de mindenesetre 10 percnek sem tűnt…

Rajparancsnokotok lép be a helyiségbe egy tablettel a kezében.

Uraim, most érkeztem az eligazításról.

Gratulálok! Valóban Fadilt kaptuk el. A csomagban eredeti hamisítatlan afrikai gyémántok voltak, ezeket most szállítják el.

Green! Ha a következő években bármely családtagod meglátom egy Ferrarival, vagy egy új lakásban, egyből megyünk a fiúkkal a részünkért!

A gyémántok fegyvervásárlásra kellettek volna. Ezt két dolog erősíti meg. Az egyik, hogy a seal csapat rajtaütésekor kiderült, hogy Fadilék szomáliai kalózok segítségével érték el a szigetet, egy teljesen üres, hatalmas szállítóhajó várta őket a tengeren. A másik pedig a tablet amit találtunk. Kis túlzással, de gyakorlatilag egy bevásárlólista amin a T-72-től a Kamov-on át a BMP-ig minden rajta van, amit az oroszok gyártottak az elmúlt 50 évben….. 

Ez akkora fegyvermennyiség, amit akármilyen kereskedő nem árul és nem hordoz a kocsija csomagtartójában.

És itt jön a következő intelünk:

A két telefonból sajnos az egyik nem bírta az 5.56os lövedéket, így csak egyet tudtak feltörni.

Fadil jobbkezéét, aki egy kunyhóban bújt meg, ameddig rá nem találtunk….

Sajnos nem sok infót találtak rajta, csak néhány telefonszámot. Némelyik a támadás után még élt pár percig, de amióta visszajöttünk egy sem megy már.

Viszont!

Hála Mr. Smith embereinek az utolsó két hívást meg tudtuk kapni:

Az egyik fél Fadil jobbkeze, kódneve: Jamil. A másik fél ismeretlen, kódneve: Sparrow.

Jamil: Megtámadtak, Fadilt elkapták!

Sparrow: Ki volt az? Jefim?

Jamil: Nem láttam nem hallottam egyet sem, de mindent ledaráltak. Sokan vannak… Egy házban bújtam el az Uralok fölött. Gyertek értem.

Sparrow: A gyémántok. Nálad vannak a gyémántok?

Jamil: Nem érted, gyertek értem és menjünk vissza a hajóra….

Sparrow: Megvannak a kövek?

Jamil: …valaki járkál…. minth…….

Hívás vége.

A következő Intel már Sparrow telefonjáról ment ki.

Egy sms:  Gyertek vissza a kikötőbe, siessetek.

Feladataink:

Elkapni Sparrowt és kideríteni, hogy ki az eladó.

Megtudni, hogy hol van és hol tartja a fegyvereit.

Elkapni és megszerezni a fegyvereket.

Már kezdenétek kiindulni a katonai ládákhoz, amikor hirtelen a Rajpk tabletjének berregése után belenéz, majd kissé elkerekedett szemekkel hozzátok szól:

Uraim!
Most kaptunk egy üzenetet:
Jefim, Fjodorovics Arkadij. “Nyugalmazott” fszb ügynök, külszolgálati kapcsolattartóként dolgozott tábornoki rangban. 60 év körüli ázsioid férfi, meglepően sötét arcbőrrel, fekete hajjal, zömök testalkattal és kb. 180 cm-es magassággal. Képünk nincs róla. Mivel a nyugalmazott státusz az Ő köreiben gyakorlatilag, nem létezik, így beigazolódni látszik amit gyanítottunk, hogy Ő látja el az iszlám államot orosz fegyverekkel. Ha megtalálják, élve vagy halva, de fogják el BÁRMI áron. Ez most Prioritást élvez! Ha valóban Ő az, akkor az orosz állam áll mögötte teljs mellszéleséggel.
Legyenek óvatosak.
Mr. Smith

Kérdően és gondolkodva olvasta fel. Elhangzik a készülj parancs, miután mindenki elindul a saját dolga felé. Tudjátok, hogy mit kell tenni, mindenki szótlanul pakolja meg a Land Rovereket, gyógyszer, lőszer, gránátok, ami csak belefér…

Kissé még fájdalmasan, de beültök. A motorok felbőgnek, az ajtók bezáródnak, amikor ismerős rezgés töri meg az idillt. Újra az a rohadt android…. Már néznétek az üzenetet, de ki van kapcsolva. Az indító gombra sem reagál… fél percnyi nyomogatás után egyszerre reccsen a rádiótok előre programozott vészcsatornája, Mr Smith hangjával….

Uraim, a jelenlegi bevetést leállítjuk, ismétlem leállítjuk! A lehallgatásaink felkeltették mások figyelmét, és kaptunk egy kicsi, de hatékony kibertámadást. Emiatt más feladatot kapnak. Alakítsanak kis csoportokat, és derítsék fel az ellenség helyzetét, keressenek rajtaütési pontokat, valamint keressenek meg és iktassanak ki egy lehetséges zavaró vagy bemérő állomást. Egy mikrobusz méretű járművet keressenek, azt szabotálják bármivel ami a kezükben van, az se érdekel ha ásóval verik szét. Ameddig nem tudjuk elhárítani a veszélyforrást, semmilyen technikai eszközt nem használhatnak, se műhold se raven se dartel… csak a régi, jól bevált módszereket mint a térkép, iránytű, távcső, altimeter. Vigyenek magukkal nagyrádiót, mustafa kollégájuk fogja tartani a kapcsolatot önökkel is és velünk is, de a kommunikációt minimálisra szorítsák.

Sok sikert!

Vétel és vége.

Na ezt a szívást, gondoljátok. A Gépjárműről!  Parancs után már gondoljátok, hogy mi következik…. Igen. Átöltözés….

Egyszerre fordultok a rajpk felé…

Helyszín: Tanoa

Feladat: Információ gyűjtés

Cél: Sikeres felderítés

Bevetés időpontja: 2018.06.05

A célzóna GPS koordinátája:  Nem elérhető

Célba juttatás: Földi járművel / gyalog

Bevetés szabályai: A civilek és azok ingóságainak védelme, az ellenfél likvidálása

Várható időjárási és látási viszonyok: Éjszaka, nagyon esős, viharos

Kivonási pont/pontok: FOB

Behívható segítség: nincs

Készítette: Mustafa

A jelentkezésed visszavonásához keresd a küldetés szervezőjét és a parancsnokodat!

  • mustafa jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Egyéb (Megj.: )
  • Kopasz jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
  • Atra jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
  • Rommel jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
  • Green22 jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: Ha lesz netem vagyok (elvileg holnap jönnek de ezt mondták hétfőtől))
  • merAce jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )