Kígyófészek Hadművelet

2018-07-28 - 19:00

Kígyófészek Hadművelet

Típus: Realsim Kampány
Szabályzat: M.A.R.K. Szabályzat
Szükséges alapismeret: M.A.R.K. Kézikönyv
Szükséges addonok/DLC: COOP
Dátum: 2018.07.28
Helyszín: Malden
Gyülekező: 19:30
Felszerelvényezés vége: 19:45
Eligazítás: 19:45
Kezdés: 20:00
Vége: A parancsnok által meghatározott időpontban (kb. 23:00)

Vállalható szerepkörök:

  • USMC MARSOC

Történet:

– Uraim! Ő itt John Smith a CIA-től. Kérem hallgassák figyelmesen, úgy mintha én mondanám!

– Köszönöm Dayton Tábornok. A képen látható sziget neve Malden. Görögország egyik legdélkeletibb szigete, amely így kifejezetten alkalmassá teszi, a közel kelet lehallgatására, továbbá előretolt műveleti központnak, mely még baráti területen található. Itt létesített az ügynökség egy titkos megfigyelő és kisegítő bázis, amelyet meterológiai központnak álcáztunk. Az információszerzés mellett, kisebb akciókat is indítottak innek, amelyek főként objektum és személyvédelemmel kapcsolatos feladatok voltak. 18 órával ezelőtt megszakadt a kapcsolat a bázissal. 6 órával ezelőtt újra bejelentkezett egy rövid időre, amikor is megdöbbentő híreket kaptunk.

A CDA Corporation, melyről már bizonyosan hallottak, ha mégsem, akkor a lényeg, hogy ez egy contractor vállalat, emberei jelentkeztek be, nevezetesen a Fekete Vipera osztag. Ez eddig nem lenne meglepő, mivel folyamatosan velük dolgozott ez a bázis. Ami a döbbenetet okozta, hogy bejelentették, hogy túszul ejtették az 5 hírszerzőt, aki a bázison jelenleg dolgozott, és fejenként 5 millió dollárt követelnek, különben kiadják őket a táliboknak. Az adásból az is kiderült, hogy az a két tucat szerződéses contractor, aki még a bázison dolgozott, szintén az ő oldalukra állt. Megkerestük az anyavállalatot, leellenőriztük, de nincs közük az eseményekhez. Azok a tetvek a maguk feje után mennek.

Nem tudjuk mi váltotta ki ezt az esemény, de ez nem is a maguk feladata kideríteni. Az Önök feladata az 5 hírszerző kimenekítése lesz. Gyors, pontos, csendes akciót várok maguktól!

És akkor most nézzük amit tudunk. A Fekete Vipera osztag 5 nagyon jól képzett, volt első szintű beavatkozóból áll. Jelen van továbbá 2 tucat alacsony képzettségű volt sorkatona, akik az elmúlt években “biztonsági őrként” dolgoztak, harcot nemigen láttak. Míg előbbiek felszerelése kiváló, addig utóbbiak nem különösebben vannak jól felszerelve, de az ő puskájuk előtt sem lennék, ha nem muszáj. Bizonyosan számítanak a támadásra, bár eddig semmi jelét nem adtuk, de készüljenek fel, hogy várni fogják magukat. Ugyanakkor előnyünkre válik, hogy nem tudják mikor akarunk lecsapni, és mivel lehetne napok múlva is, hiszen tárgyalásban állunk, így felváltva pihentetniük kell a jelenlévőket. Úgy saccoljuk legalább az ellenség fele aludni fog ma este, amikor végrehajtják a küldetés. Két épület fontos ebből a szempontból. Az egyik a barak itt lenn, ahol a többség húzhatja meg magát éjszakára. A másik a “kígyófészek”, amely egy önálló épület, amely kifejezetten a vipera embereinek volt fenntartva.

A bázis területére nem tudnak berepülni, mivel légelhárító felszerelésük is van. Mindenképpen gyalogos úton kell megközelíteniük tehát a célterületet. Nem célja az Önök küldetésének a terület demilitarizálása, azt majd más módon megoldjuk, a legfontosabb hogy az 5 célszemélyt élve kihozzák. Szinte bizonyosan a főépületben tartják őket fogva. A Vipera nem adta jelét annak, hogy radikalizálódott volna, noha a tálibokkal fenyegetőznek, így kisebb az esélye, hogy kivégzik a túszokat, de nem szarakodhatnak sokáig. Használják ki, hogy azt hiszik sérthetetlenek és meg tudják védeni az arany tojó tyúkjaikat, amelyet jelenleg elsődleges céljuknak feltételezünk a rendelkezésre álló információk alapján.

Ezennel megtiltásra kerül a gránátok és egyéb robbanószerek használata az épületek közelében, vagy belül. Fontos eszközökkel és iratokkal van tele a terület nem akarom égni látni őket!

A szomszéd szobában várja Önöket a területre küldött drón pilótája. Csak óvatosan nehogy észrevegyék a madarat és még azt is lelőjék. Ha nincs kérdés menjenek és tervezzék meg a végrehajtást!

Sok sikert Uraim!

Készítette: Sol