2018-10-13 - 17:00

Kalózöböl Hadművelet

5. rész – J.F.A.

Típus: Realsim Kampány
Szabályzat: M.A.R.K. Szabályzat
Szükséges alapismeret: M.A.R.K. Kézikönyv
Szükséges addonok/DLC: COOP  
Dátum: 2018.10.13.
Helyszín: Altis
Felderítés 17:00
Gyülekező: 19:45
Felszerelvényezés vége: 20:00
Eligazítás: 20:00
Kezdés: 20:15
Vége: A parancsnok által meghatározott időpontban (kb. 24:00)
Jelentkezési határidő: A játék előtti péntek 20:00

Vállalható szerepkörök:

Történet:

Ismét megtörve, véresen, sebesülten és a végletekig kifáradva érkeztek a Fob-ra.

Bár mustafát kiszabadítottátok, Sparrow-t elkaptátok, egy laptopot és egy telefont sikerült szereznetek, de valahogy nem vagytok boldogok. Rengetegen voltak, a csapat jó része harcképtelen, egy hajszálon múlt, hogy mindenki ottmaradjon. Ha szerencsétek van jó esetben senki nem hal meg a hazafelé vezető úton.

Legközelebb nem mentek bele ilyen harcba. Nem éri meg mindig kockáztatni. Nem értitek, hogy a CIA miért lenne képes feláldozni tucatnyi katonát egy másik sebesültért és egy mobiltelefonért. A fegyverek 90%-a megvan, Jefimen kívül mindenki megvan, ezt pár tengerészgyalogos osztag jobban megcsinálta volna. Mi a francért kell ekkora kockázat…

Lehetne még elmélkedni, gondolkodni az indokokon de a sok teendő kizökkent. A járművekből a sérülteket ki kell szedni, ellátni, a felszereléseket bezsákolni, dobozolni. A kis mobil asztalnál a bizonyítékokat bezacskózni ládázni és előkészíteni… minden perc egy órának tűnik, annyi dolgotok van velük.

Az esőben és a felkelő nap fényében, a csörgés-zörgés közben néha felhangzik a defibrillátor hangja.

Valakiért küzdenek. Valaki éppen feladja. Segíteni kellene. Mennél, de felesleges. Mindenki tudja a dolgát, mindenki a helyén van, csinálni kell az egyéni feladatokat. Ha baj lenne a szanitéc biztos kiabálna… Haladni kell, hiszen mindjárt itt a stallion, addigra meg kell lenni mindennel. Mielőbb a hajóra kell érni, mert van akinek ettől függ az élete.

Valami elsuhan felettetek. Iszonyatos tempóban csak egy feketés árnyat lehet látni. 2-3 másodperc múlva az óriási durranás kísérte rezgéshullámban csak azt érzékelitek, ahogyan a kis faházikók ablakai berobbannak. Mintha egy hanggránátot dobtak volna közétek. Ha nem lenne mindenkin sordin, jó pár hétig nem hallanátok rendesen.

Az árny lelassít és körözni kezd felettetek jó 2-3 kilométerre.

Mire a tenger felől újabb, lassabb, mélyebb morajlás hallatszik.

Ekkor szólal meg a rádiótok:  

 • Echo egyes ereszkedik. Célzóna előttem, 20 másodperc.

Most látjátok, hogy mi érkezik, és mi húzott el az előbb:

F35B a legmodernebb helyből felszálló gép az anyahajóról. Hatalmas robajjal és széllel teszi le magát elétek a mezőre. Még a fordulat benne van, de már nyílik a teteje. Közben újra halljátok a rádióból a hangot:

      – Kérem gyorsan a laptopot és a telefont!

Egy katona már rohan is vele. Miután átadta, a gép iszonyatos zúgással elindul függőlegesen, majd a levegőben fordulva lassan vízszintes irányba áll, és elindul arra, amerről jött. Társa aki eddig körözött, utána iramodik. Hatalmas távoli dörrenések jelzik, hogy valószínűleg kihozzák a pilóták a maximumot a masinákból.

Nem lehet igaz. Pár szar elektromos eszközért hamarabb itt vannak mint fél tucat sebesült katonáért?

Ráadásul hogy… Felesleges bosszankodni, biztos mindent okkal csinálnak.

Bő 20 perc mire végeztek, ekkor már látjátok a stalliont közeledni. Ő sincs egyedül, kér reaper kíséri, szárnyaik alatt teleaggatva mindennel ami kellhet egy hosszú  kísérő repülésre.

Ugyanaz a hat fős legénység van a gépen akik eddig jöttek értetek. Úgy látszik, hogy nem csak ti nem pihentek. Miután leszálltak a kis tisztáson és lenyílt a rámpa, már-már rutinszerűen pakolják be a sérülteket és a felszerelést. A megürített fobot nézve végképp eluralkodik rajtatok a fáradtság.

A helikopter monoton zúgása hamar elaltat mindenkit….

Éles sípoló hang ébreszt. Már ereszkedtek. Erős napfény árad be az ablakokon, már lassan dél lesz.

Kinézve meglátod alattad a hatalmas anyahajót. Óriási, a fedélzetén repülők, helikopterek, és rengeteg ember akik mint a hangyák rendezett sorokban teszik a dolguk.

Közelebb érve látjátok a rátok váró tömeget. Legalább 30 katona és orvos, mellettük hordágyak… Készültek.

Ahogy leértek már rohannak is hozzátok. Súlyossági sorrendben szedik ki az embereket. mindenkire jut legalább 4 fő az orvosokon kívül. Most veszitek észre, hogy az elsőtiszt és a tengernagy is itt van.

Határozott parancs hangzik el tőle:

Mindenki, akin nincs sérülés azok is azonnal a kórházrészlegbe kivizsgálásra! Aki harcképes az az ellátás után azonnal az eligazítóba!

Az orvosok birodalma több helyről elérhető, de titeket a nagy központi lifttel visznek.

Mire a 4 szintet lefelé megteszitek, jóformán már csak alsógatyában van mindenki, a ruhátok felszerelésetek a padlóra dobva hever kupacokban.

Egy húsz méteres meglepően széles folyosó, három ajtó és bent is vagytok a betegfelvevőben. A súlyos sérülteket már el is viszik tovább. A gyors vizsgálat tényleg pár perc. Akin nincs lyuk és nem hiányzik semmije kap egy fél marék tablettát, egy injekciót, majd mehet is a zuhanyzóba.

Nem hagynak egy mondatot sem mondani, mindenki sürget. A zuhanyzóba is jóformán belöknek, majd hallgatod, hogy gyorsan, szappanozzon öblítsen és kifelé.

A nagy rohanásnak, a pörgésnek mintegy nyomatékot adva eljött veletek az elsőtiszt is.

Az ő hangja túlhangzik minden zajon:

Gyerünk gyerünk, ne lazsáljanak! Nincs idő most pihenni! Majd alszanak otthon! és hasonló buzdító mondatokkal zavar kifelé a betegfelvevőnél lévő személylifthez.

Elég hülyén néztek ki. Mindenki jóformán vizesen egy szál törülközőben várja a liftet. Kopasznak még a sampon is ott maradt a fején. Egyáltalán minek is rakott rá… Mire rákérdezne valaki, már nyílik is a liftajtó. Beléptek, és már úton is vagytok az eligazító helyiség felé.

Ismerős látvány:

Az eligazító helyiség. Egyenlőre nincs bent senki rajtatok kívül. Így megállva meglepő módon a fáradtság kezd erősen elmúlni. Erőtök lassan visszatér, kicsit összeszedettebbnek érzitek magatokat.

A jobb első asztalon ruhák vannak kipakolva. Nyilvánvaló céllal, nem kell mondani sem, mindenki ott kezd. Mire végeztek az ajtó kinyílik, és egy kuktaruhás kiskatona lép be egy zsúrkocsival.

Az pedig degeszre pakolva főtt kajával. Poharakban levesek, műanyag sablon kocka tányérokban különféle kaják a spagettitől a rántott húsig. Minden ami elég lenne három szakasznak is. A jól ismert fal melletti ital, kávé és szendvicsautómatákkal együtt ez már több mint elég.

Most veszitek észre, hogy az egyik sarokban hamutálak, cigi-szivar sör és whiskey is van.

Mire végeztek az evéssel és indulnátok a sarokhoz, kicsapódik az ajtó és beviharzik a Kapitány Mr.Smith társaságában.

Az előbbi szólal meg először:

Uraim!

Örülök, hogy hazatértek. Annak nem, hogy sajnos a csapat nagyrésze harcképtelen. Sajnálom a társaikat, de hála Istennek túléli mindenki, és nemsokára újra önökkel lesznek.

Viszont lett egy nagyobb problémánk.

Fordul a cia-s felé – Mr.Smith ha kérhetném.

Jefim elmenekült. Összeszedte magát, felült a tengeralattjárójára és elment a testőreivel együtt.

Gyakorlatilag csak egy halászhajónyi felszerelés ment utána ezen kívül.

Nincs messze, hamar befogtuk hála az intelnek amit önök szereztek meg Sparrow-tól.

Altis nincs messze tőlünk. Ott kötöttek ki egy pici öbölben. Nem tudom ki mennyire ismeri ezt a görög szigetet, gyorsan felvázolom: Szeles, napos, száraz. Energia előállításból élnek nagyon jól. Naperőmű szélerőmű stb.. Rengeteg külföldi – Amerika, Ázsia, Közel-Kelet, Európa- befektetője van, semleges hely. Akivel ott találkozhatnak az az ADS vagyis az Arrow Defense Security. Ez altis magán biztonsági szolgálata. Ők a rendőrök katonák közteresek egyben. Nincs velük gond, de mivel vegyes társaság óvatosan velük.Nagy erőket tudnak mozgatni nagyon hamar.  Kerüljük a konfrontálódást. Főleg, hogy nem szólunk nekik az érkezésünkről.

De miután felvázoltam a helyszínt túl is vagyunk a könnyebb részén.

Megvizsgáltuk a telefont és a laptopot. Ezekből az infókból, meg a mi általunk ismertekből összeraktuk a képet.

Jefim tengeralattjáróját leszerelték több mint húsz éve, majd átszállítás közben elsüllyedt. Mivel látjuk, hogy nagyon is úszik kételkedem a leszerelésben is. Sajnos majdnem száz százalékos biztonsággal kijelenthetjük, hogy Jefim egy atomrakéta robbanófejét akarja eladni valakinek a szigeten.

És nagyon jól tudjuk, hogy nem attól kell félni aki húsz atombombát akar, hanem attól aki csak egyet.

Úgyhogy ha befejezték a pihenést, kiegészítjük a csapatukat, hogy teljes legyen a létszám, és indulhatnak is, hogy estére odaérjenek.

Ahogy befejezte már rohan is ki körbenézés és köszönés nélkül.

A kapitány folytatja:

Nem akarunk nagy felhajtást. A feladat is egyszerű:

Odamennek a szigetre. Mivel műholdunk nincs arra, így felderítik az ellenfél helyzetét, megszerzik a bombát, elkapják a ruszkit. Biztosítják a helyszínt, mi küldünk egy csapatot akik elszállítják magukat a zsákmánnyal.

A tengeralattjáróval nem kell foglalkozni, azt egy erre specializálódott egység majd megoldja.

Helikopterrel érkeznek, onnan mrzr4-el és gyalog tudnak menni.

Induljanak, varrják el a szálakat és térjenek vissza egyben.

Ooorah!  

Miután ő is távozott, ti is készülődtök. Az altiszt már a folyosón vár. Levezet titeket a fegyverszobába, ahol kedvetekre válogathattok mindent, amit a küldetés megkíván.

Bő fél óra múlva már teljes arzenálban mentek a közben feltankolt stallion felé, és (ismerősen üdvözölve ugyanazt a hattagú személyzetet) szálltok fel és foglaljátok el a helyeteket.

Hosszú út vár rátok, esteledni fog mire megérkeztek. De legalább ti kaptátok meg a lehetőséget, hogy a hadművelet végére ti rakjátok fel a pontot, és miután megvan a bomba elkaphassátok a keleti földrész legnagyobb fegyverkereskedőjét: Jefim Fjodorovics Arkadij-t !

Cél:

 • atom fegyver lefoglalása, biztosítása
 • Jefim elfogása/kiiktatása
 • információ gyűjtés

Bevetés időpontja:  2018 június 08.  éjszaka

Célzóna: Amalofi Öböl környékén

Célba juttatás: földi jármű/gyalog

Bevetés szabályai:  Az ellenfél és bárminemű akadály likvidálása!

Várható időjárási és látási viszonyok:  éjszaka, borult, helyenként esős

Kivonási pont/pontok:  Az üres célzóna

Behívható segítség:  nincs

Készítette: Mustafa

A jelentkezésed visszavonásához keresd a küldetés szervezőjét és a parancsnokodat!

 • mustafa jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Egyéb (Megj.: )
 • Rommel jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
 • blade jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
 • Elwolf jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )
 • Nofca jelentkezett. Vállalt poszt(ok): (Megj.: )
 • Vykk jelentkezett. Vállalt poszt(ok): (Megj.: )
 • Kopasz jelentkezett. Vállalt poszt(ok): (Megj.: ami kell)
 • Green22 jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Szanitéc (Megj.: )
 • mokkus2005 jelentkezett. Vállalt poszt(ok): Lövész (Megj.: )
 • Atra jelentkezett. Vállalt poszt(ok): MARSOC (Megj.: )