Isten akarata hadművelet – Deus Vult

s-l1600

2058.09.18. USA, Iowa – Egy tengernyi tengeri közepén

Zúgnak a John Deere-ek, folyik a kukorica aratása a Parker család farmján. A gyönyörű időben a család apraja nagyja részt vesz a munkálatokban,  hisz az egész évi munkájuk most nyer értelmet. A gépeket a család két felnőtt férfi tagja kezeli, Thomas és Gary, míg az asszonyok, gyerekek a háznál tesznek, vesznek.

Harvesting grain corn

A déli ebédhez közeledve érkezik Gary nagyobbik fia, a 12 éves Christopher, édesanyjával Kimberlyvel. A kemény munka közben jól jön a családias légkörben elfogyasztott ebéd, ahol Christopher faggatja a nagyapát Thomas-t, hogy mit jelent karján az a  tetoválás.

usmc-tattoo-15

Thomas ódzkodik róla beszélni, hisz vegyes érzelmek kötik ehhez az emlékhez. Még fiatal volt, mikor a tanoai csaták folytak, és forrongó vére, a hazaszeretete, csatába szólította, sok társával együtt. A kérdés hallatán azonnal előtörnek azok a soha nem felejthető érzelmek, emlékek, amik örökre megváltoztatták életét.

Egy tengerészgyalogos mindig tengerészgyalogos marad!

Eszébe jutnak bajtársai, akiket már nem láthat, hiszen ott érte őket a halál valahol Tanoa kegyetlen dzsungelében. Mellettük megtanulta a küzdelmet, a kitartást, és megtapasztalta a tengerészgyalogosokat összetartó bajtársiasságot.

Thomas úgy dönt belevág mégis…

“Az egész a világ másik oldalán, egy Tanoa nevű szigeten kezdődött el …

2017.március

Az egész világ meglepődve fogadta a hírt, hogy Tanoa szigetén egy külszíni bányában idegen eredetű ásványra leltek, ami a hozzáértők véleménye szerint gyökeresen megváltoztathatja a jövőnket. A hírt nem erősítette meg senki. Érdekes módon azonban sem a bánya üzemeltetőjét, sem a sziget kormányzóját nem lehetett elérni.

A világ vezető tudósai egy nemzetközi kutatócsoport felállítását javasolják, hogy minél előbb kielemezhessék a bányában talált anyagot. Természetesen nem csak azok az emberek mozgósították erőiket, akik az emberiség javára akarták fordítani a benne rejlő lehetőségeket, hanem azok is, akik csak a saját érdekeiket tartották szem előtt.

Egy biztos volt, mindenkinek rá akarta tenni a kezét, és mindent megtettek azért, hogy meg is szerezzék.

Azonban mindenkit megelőztek!

Bővebben…

Kampány – 1. rész

Vélemény, hozzászólás?